خیلی از دوستان جهت اخذ ویزای شینگن از طریق آژانس های مسافرتی اقدام میکنند ولی اگر شخصی بخواهد این فرایند را خودش انجام دهد باید چکار کند
خب در ابتدا چند موضوع را توضیحمی دهم
کشور های عضو شینگن :
اتریش – بلژیک – جمهوری چک – دانمارک – استونی – فنلاند – فرانسه – آلمان – یونان – مجارستان – ایسلند – ایتالیا – لتونی – لیتوانی – لوکزامبرگ – مالت – هلند – نروژ – لهستان – پرتغال – اسلواکی – اسلوونی – اسپانیا – سوئد – سوییس – لیختن اشتاین
انواع ویزای شینگن
الف – ویزای عادی ( USV ) : که خودش به ۳ گروه تقسیم می شود
ویزای شینگن نوع A :
که ویزای ترانزیت است. یعنی مسافر نمیتواند از فرودگاه خارج شود، فقط میتواند داخل یکی از فرودگاههای شینگن پرواز را عوض کند و از حوزهی شینگن خارج شود.
ویزای شینگن نوع B :
که ویزای عبور گفته میشود. یعنی مسافر میتواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان جایی برای عبور استفاده کند تا از طریق زمینی خودش را به کشوری در خارج از محدودهی شینگن برساند.
ویزای شینگن نوع C :
ویزای نوع روادید کوتاهمدت است و برای مدتزمانی که موقع دریافت آن مشخص میشود شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید
ویزای توریستی بوده و مورد درخواست اکثر ایرانیها است.
دسته بندی انواع ویزای شنگن C:
دریافتکنندگان ویزای C بسته به هدف و شرایط سفر خود یکی از ۳ نوع ویزا را دریافت میکنند:
ویزای یکبار ورود (Single-entry)
این ویزا فقط برای یکبار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد و بهمحض ترک کشوری که به آن وارد شدید اعتبار ویزای شما فارغ از اینکه مدتزمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی میشود.
ویزای دو بار ورود
این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یکبار ورود دارد با این تفاوت که شما دو بار اجازه دارید تا به کشوری در ناحیه شینگن وارد شوید. به خاطر داشته باشید استفاده از این فرصت (دو بار ورود) در محدوده زمانی مشخصی قابلاستفاده است.
ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)
تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال است. زمان این ۹۰ روز بهمحض ورود شما به هریک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه میشود.
ویزای توریستی از نوع C می باشد .
ب – ویزای معتبر در منطقهی محدود ( LTV )
این نوع از ویزا به شما اجازه میدهد فقط به کشور صادرکنندهی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقهی شینگن سفر کنید که نامها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند.به غیر از کشورهایی که نامشان هنگام درخواست ویزا ذکر شدهاند، اینگونهی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشدهاند، معتبر نیست.
ج – ویزای ملی یا National Visas ویزای ملی دستهی ” D ” به افرادی اعطا میشود که برای تحصیل ، کار یا اقامت دائم وارد
یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا میشود که قصد دارند در دورهی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دورهی مشخص باید به کشورشان بازگردند. این ویزا برای دانشجویان، تجار یا کسانی که برای مدتزمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر میشود. ویزای نوع D هم میتواند یکبار ورود باشد. ویزای یکبار ورود نوع D برای کسانی صادر میشود که به دلایل مشخص مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دورهای تعیینشده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازمیگردند. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری میتوان به تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد.
مدت اعتبار ویزا حداکثر ۹۰ روز در یک مدت شش ماهه است. یک ویزای شینگن دو تاریخ مشخص دارد؛ یکی تاریخ اعتبار ویزا و یکی تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روز است. مسافر بیشتر از ۹۰ روز نمیتواند در محدوده شینگن بماند. برای ورود شما به محدوده لازم است هر دو تاریخ معتبر باشند. یک کد هم برای مشخص کردن تعداد دفعههای مجاز ورود شما به محدوده شینگن است که میتواند از یک تا نامحدود باشد. مدت تاریخ اعتبار ویزای شینگن برای کسانی که اولین بار ویزای شینگن درخواست میکنند، معمولا ۱۵ روز است و با درخواستشان برای اقامت بیش از ۱۵ روز موافقت نخواهد شد. مگر اینکه دلیل موجهی برای اقامت طولانیتر ارائه دهند. هنگام درخواست ویزا، هر یک از درخواستکنندگان ملزم به پرداخت هزینهی غیرقابل استرداد برای ویزا هستند. هزینه ویزای شینگن بسته به نوع ویزا، سن درخواستکننده و برخی موارد دیگر متفاوت است.
حالا باید ببینیم که شرایط اخذ ویزای شینگن به چه شکل است. ولی قبل از آن به چند نکته مهم اشاره می کنم.
نکات مهم در خصوص ویزای شینگن
۱- بعضی از آژانس های مسافرتی قول ویزای تضمینی می دهند که این حرف درست نیست و دادن ویزا کاملا به سفارت مربوط است ولی آژانس ها شرایط گرفتن ویزا و یا نقص مدارک را بهتر می دانند و همچنین بعضی از آژانس ها اعتبار بیشتری دارند و همچنین با توجه به اینکه آژانس ها ضمانت بازگشت می گیرند، از نظر سفارت مطمئن تر هستند.
۲- بعضی از کشورها سختر تر و بعضی از کشور ها راحتر تر ویزا می دهند
۳- امکان اینکه دو نفر با شرایط مساوی، نتایج متفاوت بگیرند، وجود دارد
۴- توجه داشته باشید که تعیین وقت سفارت رایگان است و هیچ آژانسی نباید برای این کار هزینه ای دریافت نماید.ولی سفارت ممکن است خیلی دیر به شما وقت بدهد بخصوص در زمان اوج سفرهای تفریحی . بنابراین آژانس ها پول اضافی از شما می گیرند و زودتر برای شما وقت سفارت می گیرند حالا چطوری این کار را می کنند، من نمی دانم …
۵- اگر مدارک را کافی و جامع ارائه ندهید درخواست شما برای ویزا رد خواهد شد. – رد یا قبول درخواست شینگن با مطالعه ی دقیق مدارک و اوضاع و شرایط فرد متقاضی انجام می شود و در صورت رد شدن اگر متقاضی به این حکم اعتراض داشته باشد می تواند شکایت کند
۶- اگر خودتان قصد گرفتن ویزا دارید بهتر است ۲ ماه قبل از سفر اقدام کنید
۷- توجه داشته باشتید ترجمه مدارک باید رسمی باشد و هر کشوری زبان ترجمه متفاوتی دارد مثلا برای کشور اسپانیا باید به اسپانیولی ترجمه شود ولی برای یونان، به انگلیسی
۸- هزینه ویزای شینگن ۶۰ یورو و برای کودکان ۶ تا۱۲ سال ۳۵ یورو است که ممکن است به صورت یورو و یا ریال دریافت شود
۹- اگر از طریق آژانس اقدام به اخذ ویزا می کنید، الف : حتما قرارداد بسته شود ب : متن قرارداد را کامل و با دقت بخوانید ج: زیر قرارداد مهر آژانس و امضا داشته باشد د: بابت مدارکی که به آژانس میدهید (شناسنامه ، پاسپورت و …) حتما رسید دریافت کنید که رسید باید شامل شماره شناسنامه یا پاسپورت، تاریخ روز و مهر آژانس باشد
۱۰ به مجرد ها سخت تر ویزا می دهند
۱۱- اگر قبلا ویزای شینگن داشته اید، احتمال اخذ ویزا بیشتر است ولی اگر دفعه اول است که برای ویزای شینگن اقدام می کنید، دقت داشته باشید که مدارکتون کامل باشد و یا جهت اطمینان بیشتر با آژانس های مسافرتی مشورت کنید
مدارک لازم جهت اخذ ویزا شینگن
۱- فرم رایگان درخواست روادید
۲- دو قطعه عکس پرسنلی ۳ در ۴
۳- گذرنامه با دو برگ سفید و ۳ ماه اعتبار از زمان ترک حوزه ی شینگن.
۴- دعوتنامه ی تکمیل شده: در صورتی که مسافر توسط یک شهروند عضو شینگن دعوت شود باید فرم دعوتنامه ی او به همراه یکی از این مدارک ارائه شود:
–۵- اصل و کپی شناسنامه ی متقاضی به همراه ترجمه
۶- اصل و کپی مدارک شغلی متقاضی به همراه ترجمه
۷- ضمانت مالی: وجود یکی از موارد زیر ضروری است:
* پرینت گردش ۶ ماهه آخر حساب جاری با مهر و امضای بانک (بعضی جاها ۳ ماه کافی است)
۸- اگر متقاضی سند ملکی نیز داشته باشد و آن را ارائه دهد، می تواند در روند ویزا تاثیر گذار باشد.
۹- اصل و کپی بیمه مسافرتی بین المللی که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شینگن پوشش دهد.
۱۰- اصل و کپی بلیت مسافرتی یا ارائه ی رزرو آن.
۱۱- اصل و تصویر رزرو هتل (در صورت وجود).
* توجه داشته باشید بند ۱۰ و ۱۱ به معنی پرداخت پول نیست و شما می توانید از طریق سایت های خاصی، بدون پرداخت هزینه، بلیت هواپیما و یا هتل رزرو کنید ولی نکته خیلی مهم این است که تاریخ پرواز و تاریخ رزرو هتل باید با تاریخ سفرتان تطبیق داشته باشد
۱۲- پاسپورت های گذشته (اگر شامل متقاضی شود).
مدارک مربوط به شاغلین:
۱- مدیران و اعضای هیئت مدیره:
آخرین روزنامه رسمی (که از تاریخ آن بیش از سه سال نگذشته باشد) حاوی اطلاعات تاسیس و ثبت شرکت مربوطه و نام متقاضی. چنانچه بیش از سه سال از تاریخ روزنامه رسمی گذشته باشد، متقاضی می بایست یک روزنامه رسمی جدید (با تاریخ زیر سه سال) نیز مبنی بر تغییرات احتمالیِ انجام پذیرفته در خصوص تاسیس شرکت یا یک گواهی از اداره ثبت مبنی بر ادامه فعالیت شرکت علیرغم عدم ثبت تغییرات، ارائه نماید.
۲- شاغلین به کارهای آزاد:
پروانه ی کسب یا کارت بازرگانی معتبر.
۳- کارمندان دولتی و شاغلین وابسته به سازمان های دولتی:
لیست پرداختی شش ماهه آخر بیمه شغلی یا کارت پرسنلی صادره توسط سازمان دولتی یا نیمه دولتی مربوطه، یا معرفی نامه ای از سوی شرکت مربوطه مبنی بر تایید رابطه کاری متقاضی با آن شرکت ضمن مشخص نمودن سمت شغلی وی.
خب اولین مرحله، تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن است. این فرم رایگان بوده و از طریق اینترنت یا حضوری قابل دریافت است. تا انجا که من اطلاع دارم متن این فرم برای تمام کشور های شینگن یکسان بوده ولی زبان های متفاوتی دارد که می تواند تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن را کمی دشوار کند لذا من نمونه تکمیل شده این فرم را برای شما خواهم گذاشت.
نمونه تکمیل شده فرم درخواست ویزای شینگن
منبع :
https://www.partvisa.com/
http://www.niksalehi.com
https://www.karnaval.ir
پاسخی بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.